Category Archives: Solaris

Solaris 7 Boot Panic

On some systems, it has been observed that Solaris 7 panics during boot from installation media and reboots the system. At least Solaris 7 U1 (3/99) and U4 (11/99) are affected. Only “fast” systems (definitely including Sandy Bridge 3+ GHz … Continue reading

Posted in Bugs, Debugging, Solaris | 5 Comments

Solaris 2.6, 7, and 8 Crashes on Pentium 4 and Later

A blog reader recently pointed to an interesting problem which affects older Solaris releases on certain systems. The symptoms (crash/reboot) may at first glance look like the previously described problem which affected Solaris 2.5.1 and 2.6, but both the cause and … Continue reading

Posted in Bugs, Debugging, Intel, Solaris | 2 Comments

Solaris 2.5.1 and 2.6 crashes on modern Intel CPUs

I recently found that Solaris 2.6 and 2.5.1 does not work when run in a VM on a modern Intel CPU (Sandy Bridge generation Core i7), or to be exact fails most of the time (about nine times out of … Continue reading

Posted in Solaris, VirtualBox, Virtualization, x86 | 12 Comments

64-bit trouble with Solaris 10 U4 and earlier

On many newer systems, Solaris 10 releases up to and including Solaris 10 8/07 (that is Update 4, also known as S10U4) behave in an unhelpful manner. The installer can be launched from CD or DVD and the system can be … Continue reading

Posted in Solaris, x86 | 12 Comments

Video trouble with Solaris 10 GA and U1

The initial (GA) release of Solaris 10 from 2005 and the first update (Solaris 10 1/06) both have an interesting bug which causes trouble when installing those specific versions on VirtualBox and quite likely also on some mildly unusual hardware. The … Continue reading

Posted in Solaris, VirtualBox | Leave a comment